به یاد داشته باشید، مصرف به اندازه ادویه علاوه بر خوشعطر و طعم كردن خوراک، فواید زیادی برای بدن دارد كه تسهیل در هضم غذا، تنظیم قندخون و... از آن دسته اند.
پرتقال درخت كوچكي است داراي برگهاي سبز و گلهاي سفيد پوست پرتقال نارنجي رنگ ، كمي ناصاف و میوه آن بسته به انواع مختلف شيرين و ترش ، زرد رنگ و يا قرمز مي باشد .
پرتقال يكي از قديمي ترين ميوه هايي است كه بشر از آن استفاده مي كرده است و در حدود 500 سال قبل از ميلاد مسيح كنفوسيوس از آن نام برده است .
در حال حاضر بيشتر از 200 نوع پرتقال در آمريكا كشت مي شود و آمريكا نصف كل محصول پرتقال دنيا را توليد مي كند .
پرتقال اوليه ، كوچك ، تلخ و پر از هسته بوده است كه در اثر تربيت مهندسي ژنتيكي و همچنين انتخاب نوع بهتر و كود كافي درشت تر و شيرين تر شده است .
پرتقال ابتدا از چين به هندوستان برده شده و سپس از آنجا به نقاط ديگردنيا راه يافت .
خواص داروئي پرتقال :
موسسه مبارزه با بيماري سرطان آمريكا چندين سال پيش در اثر مطالعات زياد دريافت كه علت اينكه سرطان معده در آمريكا كمتر از نقاط ديگر است اين است كه مردم آمريكا در تمام مدت سال پرتقال مصرف مي كنند . البته شايد علت آن وجود ويتامين C در پرتقال است .
3)پوست سفيد پرتقال و ورقه هاي نازك بين قسمت هاي داخل پرتقال بهترين دارو براي كاهش كلسترول خون است .
4)اسانس پرتقال ضد عفونت هاي ميكربي است .
5)پرتقال مقوي معده و ضد گاز معده است .
6)پرتقال ضد سم ، ادرار آور و نرم كننده سينه و ضد استفراغ است .
7)جوشانده برگهاي پرتقال براي شست وشوي ورم ها و كاهش درد مفيد است .
8)خوردن پرتقال ضد اسپاسم و آرام بخش است .
9)اسانس پرتقال را براي ضد عفوني كردن بكار مي برند .
10)پرتقال خون را تميز مي كند .
11)براي برطرف كرده چين و چروك صورت وشادابي آن قسمت خوراكي پرتقال را روي صورت بماليد و بعد از 15 دقيقه با آب بشوئيد .
12)از پرتقال براي كم كردن وزن مي توانيد استفاده كنيد . طرز استفاده بدين صورت است كه يك عدد پرتقال و 3 عدد ليموترش را پوست كنده و به قطعات كوچك تقسيم كنيد بعد آنرا داخل ديگي ريخته و بان نيم ليتر آب اضافه كنيد و بمدت 10 دقيقه بجوشانيد . سپس سه قاشق عسل به آن اضافه كرده و مجددا بمدت 5 دقيقه بجوشانيد و آنرا صاف كنيد . از اين شربت 3فنجان در روز بنوشيد . تا وزن شما بمقدر ايده آل در آيد .
13)پرتقال گرچه اسيدي است ولي خاصي قليايي به بدن مي دهد و براي كسانيكه گوشت زياد مصرف مي كنند و بدنشان اسيدي شده است مفيد است .
14)براي استفاده بيشتر از مواد غذاي پرتقال بهتر است كه پوست زردرنگ آنرا بگيريد و با پوست سفيد و پره هاي داخل آن بخوريد زيرا در پوست سفيد آن مواد معدني زيادي وجود دارد كه اثر اسيد موجود در پرتقال را خنثي مي كند .
15)خواص گفته شده فقط منحصربه پرتقال رسيده مي باشد و آب پرتقال موجود در فروشگاهها و سوپر ماركت ها اين خواص را ندارند .
درمان بیماری هایی با موز ____________________ درمان بیماری هایی با موزطبیعت بهترین درمانها را بهصورت مواد غذایی و گیاهان در اختیار ما قرار داده است که تأثیر زیادی در ارتقای سلامت دارند. موز نیز یکی از این هدیهها است که برای درمان و بهبود برخی از بیماریها از برخی داروها بهتر عمل میکند.
بدون شک پس از خواندن این مطلب نگاهتان به موز تغییر خواهد کرد. طبیعت بهترین درمانها را بهصورت مواد غذایی و گیاهان در اختیار ما قرار داده است که تأثیر زیادی در ارتقای سلامتی دارند. موز نیز یکی از این هدیهها است که برای درمان و بهبود برخی از بیماریها و مشکلات سلامتی بهتر از برخی داروها عمل میکند.
مزیت موز این است که حاوی ترکیبات شیمیایی نیست و عوارض جانبی داروها را نیز ندارد. این میوه حاوی 3 نوع قند (فروکتوز، ساکاروز و گلوکز) است که انرژی را بالا برده و بدن را تقویت میکند.
در این مطلب بیماریهایی که با موز قابل درمان و بهبود هستند را عنوان میکنیم.
تب
==
اگر احساس میکنید بدنتان کمی داغ شده است موز را پوره کرده و میل کنید. البته حواستان باشد که در صورت تب شدید موز موثر نخواهد بود و حتماً باید به پزشک مراجعه کنید. اما برای تبهای جزئی میتوانید به این میوه اعتماد کنید. در کشور تایلند خانمها برای تقویت و کنترل دمای بدنشان هر روز موز میخورند.
خستگی
=====
اگر در اغلب مواقع احساس خستگی میکنید و تمرکزتان خدشهدار شده است بهطور مرتب موز میل کنید تا انرژیتان بازگردد. به خاطر اینکه موز سرشار از کربوهیدراتها، آهن و پروتئینها است.
اگر از سوزش و درد معده و روده رنج میبرید کافی است به موز اعتماد کنید. این میوه حاوی ترکیبات ضداسید طبیعی است که نقش موثری در پانسمان طبیعی مشکلات معده دارد.
کمخونی
=====
اگر آزمایش خون دادهاید و مشخص شده است کمبود آهن دارید حتماً موز را در برنامهی غذایی روزانهتان بگنجانید. این میوه برای درمان کمخونی بسیار موثر است. در واقع میزان بالای آهن موجود در این میوه باعث تحریک ترشح گلبولهای قرمز خون شده و به تسکین و بهبود برخی علائم کمخونی کمک میکند.
سوزش معده
========
اگر از سوزش و درد معده و روده رنج میبرید کافی است به موز اعتماد کنید. این میوه حاوی ترکیبات ضداسید طبیعی است که نقش موثری در پانسمان طبیعی مشکلات معده دارد.
بیماریهای قلبی
==========
شما باید همیشه مراقب قلبتان باشید تا خدای نکرده به مشکل برنخورید. نتایج پژوهشی که در The New England Journal of Medicine به چاپ رسیده است نشان میدهد که مصرف روزانه یک عدد موز باعث کاهش 40 درصدی خطر سکتهی قلبی میشود.
افسردگی
======
افسردگی تبدیل به یکی از بیماریهای رایج زمانهی ما شده است که باید با آن مقابله کرد. خوشبختانه موز سرشار از ویتامین B6 است و میتواند حدود 25 درصد نیاز روزانهی ما به این ویتامین را تأمین کند. ویتامین B6 نقش موثری در کنترل سیستم عصبی و خلقوخوی افراد دارد. به خاطر اینکه در تولید برخی از ناقلهای عصبی مانند سروتونین نقش دارد.
اما حواستان باشد که این میوهی مفید به تنهایی در رفع افسردگی معجزه نمیکند چون تمام ترکیبات موثر برای این کار را ندارد. اما میتواند در بهبود علائم این مشکل موثر عمل کند. برای افزایش اثرگذاری موز در بهبود افسردگی باید آن را به همراه آبمعدنیهای سرشار از منیزیم و غلات کامل میل کنید که حاوی تریپتوفان هستند و به بهبود خلقوخوی کمک زیادی میکنند.
مشکلات روده
========
موز حاوی فیبرهای محلول و غیر محلول در آب است و اکثر این فیبرها میتوانند روده را تحریک کنند. اما مزیت موز است که به خوبی حتی برای افرادی که دارای رودههای حساس هستند قابلمصرف است و تنها میوهای است که در صورت وجود مشکل ورم معده و روده تجویز میشود. به خاطر اینکه تسکیندهنده است و باعث تقویت معده و روده میشود. تنها مشکلی که امکان دارد موز برای برخی افراد ایجاد کند (نه برای همه) مشکل یبوست است. در این صورت نباید در مصرف آن زیادهروی کرد و مصرف روزانه یک عدد موز کافی است.
سکتهی مغزی و پوکی استخوان
==================
سکتهی مغزی و پوکی استخوان دو نمونه از بیماریهایی است که میتوان بهسادگی از آنها پیشگیری کرد. معمولاً در بدن همه تعادل نامناسبی بین سدیم و پتاسیم است. به خاطر اینکه مواد غذایی شور بیشتری مصرف میکنیم. مازاد سدیم (نمک) وارد شده به بدن باعث افزایش فشارخون و همچنین احتباس آب بدن میشود.
پتاسیم یک مادهی معدنی ضروری برای کنترل فشارخون و پوکی استخوان است و میتواند با اسیدی و دمینرالیزه شدن استخوانها مقابله کند. به عقیدهی محققان پتاسیم باعث کاهش خطر سکتهی مغزی نیز میشود. خوشبختانه موز حدود 500 میلیگرم پتاسیم به بدن میرساند و حدود یکششم نیاز روزانه به این مادهی معدنی را تأمین میکند. توصیه میکنیم برای افزایش میزان پتاسیم بدنتان از مصرف سیبزمینی، اسفناج، عدس و آووکادو نیز غافل نباشید.
اگر در اغلب مواقع احساس خستگی میکنید و تمرکزتان خدشهدار شده است بهطور مرتب موز میل کنید تا انرژیتان بازگردد. به خاطر اینکه موز سرشار از کربوهیدراتها، آهن و پروتئینها است.
موز برای ورزشکاران
===========
خوردن موز قبل از ورزش باعث افزایش انرژی ورزشکاران میشود. این میوه حاوی قند و همچنین فیبرهای غذایی مفید است. اگر از موزهای کاملاً رسیده استفاده کنید انرژیتان را به مدت طولانی تأمین میکند. بعد از ورزش نیز دریافت پتاسیم موجود در موز برای جبران پتاسیم از دست رفته از طریق تعریق مفید است. البته بهتر است موز را قبل از ورزش میل کنید به خاطر اینکه بعد از ورزش در بدن بیش از غذا به مایعات نیاز دارد. در نتیجه بهتر است بعد از ورزش بیشتر به سمت میوههای آبدار بروید.
موز برای ترک سیگار
============
بدون شک سیگار کشیدن مریضی نیست اما باعث ابتلا به انواع بیماریها میشود. اگر تصمیم دارید سیگار را ترک کنید اما نمیدانید چگونه، بهتر است به سراغ موز بروید. این میوه سرشار از ویتامین B و بخصوص B6 و B12 است. این ویتامینها در ترکیب با پتاسیم و منیزیم موجود در موز باعث میشود که کمبود نیکوتین را کمتر احساس کنید.
گاهی مواقع از بوی بد بدن خود متعجب می شود و دلیلی برای آن پیدا نمی کنید. اما دلیل آنرا باید در غذایی بجویید که خورده اید. غذا اساس صحت و سلامت جسم و بدن از درون و منشاء بوی بدن انسان از بیرون است.
پنج غذایی که باعث بوی بد بدن انسان می شوند بدون اینکه مضر باشند، عبارتند:
ا. سیر ... با خوردن سیر ترشحات و عرق بدن کسی که آنرا میل نموده باعث بوی ناخوشایند برای خودش و اطرافیانش می شود. برای رفع این بو نیز راه حل وجود دارد...و آن این است محل ترشح عرق بدن را با پنبه آغشته به سرکه بمالید، بوی ناخوشایند بر طرف می شود.
2. گوشت قرمز... گوشت قرمز که شامل گوشت گاو، گوسفند، گوساله و در مواردی شامل گوشت اسب، بز، شتر و شترمرغ نیز می شود. در تحقیقی که در سال 2006 روی مصرف این نوع گوشت ها انجام گرفت ثابت شد که مصرف این نوع گوشت ها نیز باعث بوی ناخوشایند بدن و جسم مصرف کننده می شود. برای پرهیز از بوی حاصل از گوشت قرمز، عادت غذایی خود را به سبزیجات و تخم مرغ تبدیل کنید.
3. کاری هندی و زیره سبز: این برای اکثر مردم شناخته شده است که مصرف این دو ماده باعث می شود که پوست مصرف کننده بوی ناخوشایندی را تولید کند. برای پرهیز از این بو می توانید مصرف آنها را با هل عوض کنید چون هل بوی ناخوشایندی تولید نمی کند.
4. مارچوبه: مارچوبه غذای خوشمزه ای است اما بوی جسم را هنگام ترشح عرق ناخوشایند می کند. برای دوری جستن از این بو آنرا با فلفل یا پاپریکا عوض کنید.
5. کلم و بروکلی: خوردن اکثر سبزیجات دارای فواید بیشماری است، اما اینها را در منزل مصرف کرده و سعی کنید از رفتن به بیرون خودداری کنید تا بوی ناخوشایند اینها دیگران را آزار ندهد. برای کاهش بوی ناخوشایند کلم و بروکلی، هنگام پخت به آنها قدری گیاهان معطر بیفزایید.
ایرانیها از طرفداران تخم شربتی هستند و برای رفع عطش از آن استفاده میکنند. باید بدانید که این دانههای ریز که در ترکیب با آب، لعابدار میشوند خواص فوقالعادهای دارند که در این مطلب بر آنها مرور کوتاهی میکنیم.
تخم شربتی همان دانههای ریز خوراکی و بومی آمریکای جنوبی و مرکزی است که اتفاقاً طرفداران زیادی هم دارد. از زمانهای قدیم آزتکها (یکی از تمدنهای آمریکایی) از این دانهها به همراه ذرت به عنوان مادهی غذایی استفاده میکردند. سالیان سال است که مردم مکزیک به خواص مقوی این دانههای ریز پی بردهاند و از آن استفاده میکنند.
خوشبختانه ایرانیها هم از طرفداران تخم شربتی هستند و برای رفع عطش از آن استفاده میکنند.
باید بدانید این دانههای ریز که در ترکیب با آب، لعابدار میشوند خواص فوقالعادهای دارند که در این مطلب مرور کوتاهی بر آنها میکنیم. لطفاً ادامهی مطلب را از دست ندهید.
دانههای به این ریزی و این همه خاصیت
تخم شربتی منبع فوقالعادهی اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 میباشد. در واقع حدود 20 درصد وزن دانههای به این کوچکی حاوی این اسیدهای چرب است که از این نظر شباهت زیادی با تخم کتان دارد. حتماً میدانید که تخم کتان نیز یکی از منابع غنی اسیدهای چرب امگا 3 میباشد. اگر میخواهید بیماریهای قلبی عروقی از شما دور باشد حتماً به خواص محافظتی این دانههای ریز اعتماد کنید.
تخم شربتی منبع فوقالعادهی کلسیم است به طوری که 5 تا 6 برابر بیشتر از شیر میباشد. اگر موز را به عنوان منبع پتاسیم میشناسید باید بدانید که این دانههای ریز دو برابر بیشتر از موز پتاسیم و 3 برابر بیشتر از اسفناج آهن دارند. از نظر آنتیاکسیدانی نیز قویتر از میوهای مانند بلوبری هستند.
تخم شربتی همچنین منبع فوقالعادهی منیزیم، منگنز، مس، زینک(روی)، نیاسین(ویتامین ب3) و ویتامینهای دیگر بوده و سرشار از فیبرهای محلول در آب میباشد. این دانهها 9 تا 12 برابر وزن خود آب را به خود گرفته و لعاب مانند میشوند.
اگر میخواهید لاغر شوید به تخم شربتی اعتماد کنید؛ به خطر اینکه فیبر موجوددر آنها باعث لعابدار شدنشان شده و احساس سیری بیشتری ایجاد میکنند
چه میکند این تخم شربتی؟
همین دانههای ریز سیاه رنگ میتوانند میزان قند خونتان را تنظیم کنند؛ بنابراین شما را از خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در امان نگه میدارند.
اگر میخواهید لاغر شوید به تخم شربتی اعتماد کنید؛ به خطر اینکه فیبر موجود در آنها باعث لعابدار شدنشان شده و احساس سیری بیشتری ایجاد میکنند.
علاوه بر این تخم شربتی با دفع مواد زائد بدن از طریق رودهها به عملکرد خوب آنها کمک میکند.
توجه توجه
* توجه داشته باشید که این دانههای ریز حاوی گلوتن هستند و اگر شما جزو افراد حساس به این ترکیب هستید در مصرف آن دقت کنید.
* تخم شربتی همچنین باعث کاهش فشارخون میشود برای همین سالمندانی که داروی ضدفشار مصرف میکنند باید حواسشان به مصرف آن باشد.
* مصرف این دانهها برای افرادی که داروهای ضد انعقاد میخورند نیز توصیه نمیشود.
* اگر داروی خاصی مصرف میکنید نیز بهتر است قبل از مصرف تخم شربتی با پزشک خود مشورت کنید.
____________
كنگر معمولی گیاهی است خودرو با برگهای خاردار و ساقههای ضخیم
کنگر اولین بار در اتیوپی کشت شد و بعد در نقاط مختلف دنیا گسترش پیدا کرده است. محل اصلی رویش این سبزی مدیترانه، جزایر قناری و آمریکای جنوبی است و البته در ایران بصورت وحشی و خودرو در کوهپایه های ایران رشد میکند.
در یونان و مصر باستان، این گیاه به دلیل نقش کمکی در هضم مواد غذایی مورد توجه قرار گرفت و در قرن 16 میلادی در اروپا یکی از سبزیجات معروفی بود که توسط اشراف مصرف می شد.
در طب سنتی اروپا، برگ های کنگر به عنوان ماده افزایش دهنده ادرار (دیورتیک) و محرک کلیه ها ، محرک ترشح صفرا از کبد و انقباض کیسه صفرا مورد استفاده قرار می گرفت. این گیاه غنی از پتاسیم بوده، ولی از لحاظ انرژی محدود است.
كنگر طبیعتی گرم و خشك دارد و به همین علت آن را با ماست نیز میخورند . كنگر منبع غنی پتاسیم است.
خواص درمانی در سلامت بدن
=================
* سرگل های این گیاه به عنوان سبزی مصرف می شود که برای دستگاه گوارش مقوی بوده و به هضم مواد غذایی کمک می کند.
* عصاره برگ و ریشه کنگر برای جلوگیری از رسوب چربی در جدار رگ ها مفید بوده و در درمان یرقان ، سوء هاضمه ، احساس ناراحتی در معده ، نفخ ، بی اشتهایی ، تهوع ، اسهال خفیف یا یبوست ، نارسایی کبد ، دفع مزمن آلبومین و کم خونی بعد از جراحی موثر بوده و از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت می کند.
* در بعضی از کشورها به عنوان محرک تمایلات جنسی مصرف می شود.
* كنگر ضدعفونیكننده، اشتهاآور، تببر و هضمكننده غذاست و درضمن، مصرف آن باعث تقویت دستگاه گوارش میشود.
* این گیاه و بهخصوص برگ آن ادرارآور و نیروبخش است و در ضمن قلب را نیز تقویت میكند.
* كنگر در درمان یرقان، نارسایی كبد و كمخونی مؤثر بوده و از كبد در برابر سموم شیمیایی محافظت میكند.
* سینارین و ماده دیگری که به عنوان اسید کافئیک شناخته شده است، کبد را در برابر عفونت حفظ می کند و به کبد کمک می کند تا بعد از تخریب قسمتی از آن دوباره خود را از نو بسازد. از آنجایی که کنگر محتوی کربوهیدرات پیچیده غیر قابل هضم به نان اینولین است، خاصیت مسهلی دارد. از طرفی اینولین موجود در کنگر باعث افزایش باکتری های مفید و کاهش باکتری های مضر در مدفوع می شود. در حقیقت باعث حفظ سلامتی روده شده و احتمالاً می تواند خطر سرطان روده باریک را کاهش دهد. آنتی اکسیدان موجود در کنگر، پوست را در برابر سرطان محافظت می کند.
* ماده سینارین که در عصاره برگ کنگر وجود دارد، باعث کاهش کلسترول خون می شود. تحقیقات نشان داده است که سینارین باعث کاهش سطح تری گلیسیرید خون نیز می شود.
مقدار مصرف
=======
بزرگسالان برای بهره گیری از اثرات درمانی کنگر می توانند ،4-1 گرم برگ خشک یا خام آن را سه بار در روز مصرف کنند.
کسانی که نباید کنگر مصرف کنند
===================
- بهتر است زنان باردار، کودکان، بیماران مبتلا به بیماری شدید کبدی یا کلیوی از مصرف برگ کنگر پرهیز کنند.
- از آنجایی که برگ های کنگر محرک انقباض کیسه صفراست، افرادی که سنگ کیسه صفرا دارند نباید آن را مصرف کنند، چرا که افزایش انقباض کیسه صفرا منجر به انسداد مجاری و حتی پارگی کیسه صفرا می شود.
- هم چنین اشخاصی که نسبت به کنگر و یا خواص سینارین حساسیت دارند، باید از مصرف این گیاه پرهیز کنند.
توصیه های طب سنتی در روزهای آلوده ____________________________ مصرف خوراکی و نوشیدنی هایی که خاصیت خنثیکنندگی و آنتی اکسیدانی دارند در هوای آلوده تجویز میشود.
به همین دلیل مصرف سبزیجات تازه مانند اسفناج، کلم، کاهو، کرفس، گوجهفرنگی، جوانه گندم، سیر، پیاز، تره، شوید، جعفری و میوه هایی مانند لیموشیرین، نارنگی، پرتقال، انار، انبه، سیب، طالبی و کیوی توصیه می شوند.
در روزهای آلوده هوا نیز بهتر است لبنیات ماست و شیر بیشتر مصرف شود.همچنین نانهای سبوسدار مانند سنگک و جو یا آجیل مفید است چون جذب مواد سمی را کم می کنند.
دمنوشها نیز به دفع مواد سمی و مضر کمک می کنند.
دمنوش آویشن که از بروز مشکلات تنفسی جلوگیری می کند و دمنوش گل گاوزبان و سنبلالطیب نیز آرامشبخش بوده و از بروز گرفتگی عروق قلب و سکته پیشگیری می کند.
مصرف انجیر، شربت خاکشیر، آب زرشک و انار نیز با خاصیت ضد یبوست در دفع مواد سمی کمک می کند.
در زیر چشم محافل تیره ناخوشایندی وجود دارد که بسیاری از افراد برای پنهان کردن آن ها از محصولات آرایشی و بهداشتی که دارای مواد شیمیایی است استفاده می کنند که این امر می تواند برای پوست حساس زیر چشم مضر باشد.
برخی از راه حل های موثر طبیعی وجود دارد که شما می توانید با استفاده از آن ها این علایم را تا حد زیادی کاهش و از عوارض آن در آینده جلوگیری کنید.
-آب پرتغال و گلیسیرین:
این عمل علاوه بر از بین بردن حلقه های تیره چشم، باعث درخشش پوست به طور کلی می شود و پوست اطراف چشم را نیز نرم و صاف تر از قبل خواهد کرد.
- رب گوجه فرنگی:
یکی از موثرترین درمان ها برای رفع تیرگی زیر چشم است.
شما می توانید در خانه با مخلوط یک یا دو گوجه فرنگی تازه یک قاشق غذاخوری آب لیمو کمی آرد گرم و پودر زرد چوبه یک خمیر ضخیم آماده کنید و پس از ۱۰ یا ۲۰ دقیقه با آب تمیز آن را به آرامی بشوئید.
تکرار این فرآیند ۲ یا ۳ بار در هفته رنگ پوست اطراف چشم را به طور کامل از بین خواهد برد.
- خیار و سیب زمینی:
قرار دادن برشی از خیار تازه و سیب زمینی می تواند محافل تیره چشم را تا حد زیادی کاهش دهد هم چنین شما می توانید آب خیار تاره و سیب زمینی را با کمک یک چوپ پنبه در اطراف چشم خود اعمال کنید.
-روغن بادام:
روغن بادام یک عنصر طبیعی است که برای پوست های حساس و ظریف اطراف چشم بسیار مفید است.
روغن بادام شب قبل از خواب بر چشم خود بمالید و صبح روز بعد با آب سرد آن را بشویید.
حداقل به مدت یک ماه این کار را تکرار کنید، خواهید دید که حلقه های تیره زیر چشمتان تقریباً ناپدید می شوندنه تنها باعث تسکین چشم می شود بلکه حلقه های تیره دور چشم را نیز کاهش می دهد نعناع تازه خرد شده را به مدت ۵ یا ۱۰ دقیقه روی تیرگی قرار دهید و سپس به آرامی آن را با یک پارچه تمیز و سرد پاک کنید.
سیر و لیمو در مداوای بیماری هایی قلبی، فشار بالا، پوکی استخوان و دیابت تاثیرات معجزه آسایی از خود نشان میدهد.
دوای هر دردی در طبیعت نهفته است. گیاهان شفابخشی که میتوانند نقش مهمی در بهبودی بسیاری از بیماریها از خود ایفا کنند، در عین حال میتوانند باعث طول عمر شوند.
مخلوط "لیمو و سیر" این دو گیاه شفا بخش نیز از تاثیرات معجزه آسایی برخوردار است.
مخلوط سیر و لیمو را میتوان اکسیر شفا بخش نامید.
ولی فراموش نکنید که قبل از استفاده از این اکسیر شفا بخش حتما با پزشک معالجتان مشورت کنید!!!
و اما فواید اکسیر سیر و لیمو:
درمان تصلب شرایین
پیش گیری از فشار خون بالا
کاهش کلسترول
سوزاندن چربی های اضافی و ایجاد سهولت در کاهش وزن
سرعت بخشیدن به متابولیسم بدن
اشتها آور
حفظ تعادل قند خون بدن
مفید برای پانکراس
ذوب کردن سنگهای کلیه و صفرا
ادرار آور
جلوگیری از ورم
جلوگیری از زخم معده و اثنی عشر
جلوگیری از دردهای مفصلی
تجدید سلول های فرسوده
افزایش سرعت رفلکس
کاهش سکته مغزی
تقویت سیستم دفاعی بدن
بهبودی در آلرژی های پوستی
پیش گیری از سرطان
مواد لازم برای تهیه اکسیر سیر و لیمو
٥۰ عدد لیموی آبدار را با ٤۰ حبه سیر له شده در یک ظرف شیشه ای دربسته قرار داده و در جای خنک و دور از تابش مستقیم نور خورشید نگه داری کنید.(از استفاده از ظروف پلاستیکی خودداری کنید)
طرز تهیه اکسیر سیر و لیمو
آب لیموها را گرفته و داخل ظرف شیشه ای بریزید.سپس سیرهای له شده را به آن اضافه کنید. به مدت ۲٥ روز این مواد را در جای خشک و خنک نگهداری کنید. هر روز چند بار شیشه را تکان دهید. از تابش مستقیم نور خورشید به شیشه خودداری کنید. پس از ۲٥ روز، صبح ها نیم ساعت قبل از صبحانه یک قاشق مرباخوری از این اکسیر را میل کنید.
با چاق کننده ترین آجیل شب عید آشنا شوید ________________________________ آجیلها از نظر ارزش غذایی با یکدیگر تفاوت بسیاری دارند.
محمدتقی انوشه متخصص تغذیه، گفت: میزان کالری آجیلها تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. همهی آنها کالری بالایی دارند و اختلاف کالریشان در هر 100 گرم حدود 60-70 کالری است. انوشه، در ادامه افزود: پسته در 100گرم، 580 کالری که در ردهی کم کالریترین آجیلها قرار دارد و فندق در 100 گرم آن حدود 620 کالری دارد که جزء پر کالریترین آجیلهاست و چاق کننده است. بادام نیز مانند فندق کالری بالایی دارد.
وی اضافه کرد: آجیلها از جمله مغزیها و میوههای خشک از غذاهای سالم به شمار میآیند ولی در روز باید با اعتدال مصرف شود. به طور میانگین در روز 50 گرم مغزی که معادل 20 الی 25 عدد آن است میتواند مفید باشد. همچنین در مورد میوههای خشک مانند کشمش، توت و انجیر خشک میتوان گفت هر قاشق از آنها معادل یک واحد میوه یعنی 60 کالری محسوب میشوند.
انوشه، تصریح کرد: در صورت رعایت اعتدال در مصرف آجیلها، این مواد میتوانند منبع غنی از پروتئینها، اسیدهای چرب مفید، ویتامینهای محلول در چربی و کلسیم برای افراد باشند. وی در ادامه تصریح کرد: ورزشهای هوازی بهترین راه برای سوزاندن چربی هاست، ورزش هایی از جمله پیاده رویهای با سرعت، بازیهای دسته جمعی در فضای باز و ایروبیک ورزش های مفیدی به شمار میآیند.
بوی سیر جذب خون میشود _____________________ کارشناس گیاهان داروئی گفت: مصرف سیر موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
محمد رضا دوستی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: بوی سیر که برای برخی افراد زننده است، جذب خون میشود و در نتیجه از طریق تنفس و حتی پوست، فرد به مشام میرسد.
وی افزود: سیر یک گیاه علفی دوساله و چند ساله است که خواص دارویی زیادی دارد. تحقیقات پزشکی نشان داده که سیر میتواند بسیاری از انواع باکتریها، برخی ویروسها، عفونتهای قارچی و حتی انگلهای رودهای را از بین ببرد. سیر همچنین بطور سنتی جهت درمان سرماخوردگی، سیاهسرفه و آسم ناشی از برونشیت مصرف میشود.
دوستی با اشاره به بهترین راه مصرف سیر گفت: بهترین راه مصرف سیر، استفاده از دانه خشک شده آن به میزان 2 تا چهار گرم به صورت سه بار در روز است. کارشناسان گیاهان دارویی در سراسر جهان، این گیاه را به عنوان یکی از مهمترین داروهای گیاهی دانسته و مصرف آن را برای حفظ سلامتی افراد و بالابردن ایمنی بدن توصیه میکنند.
این کارشناس گیاهان دارویی یادآور شد: سیر، اولین بار در آسیای مرکزی کشت شده است و قرنها است که به عنوان ادویه، سبزی و گیاه دارویی در مناطق مدیترانهای تا آسیای مرکزی استفاده میشود. مصرف خارجی آن باعث تحریک و سوزش پوست بدن شده و ممکن است باعث ایجاد التهاب و تاول شود.
__________________
یک متخصص داروسازی سنتی، استرس و وراثت را از جمله عوامل دخیل در ریزش مو عنوان کرد و گفت: در دو طب سنتی ایران و هند استفاده از برخی گیاهان دارویی موجب تقویت و پیشگیری از ریزش مو میشود.
به گزارش ایسنا، دکتر محمدحسین فرزایی عوامل زمینهای متعددی از جمله استرس، تنشهای عصبی، وراثت، تغییرات هورمونی بدن، استفاده از ترکیبات شیمیایی آرایشی و بهداشتی و سوء تغذیه را در ریزش مو دخیل دانست.
وی اظهار کرد: در جوامع امروزی به دلیل افزایش تنشها و فشارهای شغلی و اجتماعی و همچنین استفاده بیرویه از مواد شیمیایی در غالب فرآوردههای بهداشتی و آرایشی و همچنین عدم مصرف ترکیبات طبیعی (میوه و سبزیجات) مسئله ریزش مو و ضعیف شدن فولیکول مو به امری شایع تبدیل شده است.
فرزایی اظهار کرد: در طب سنتی سرزمینهای مختلف جهان به منظور تقویت رویش مو و جلوگیری از ریزش موها گیاهان متعددی طی سالیان طولانی مورد مصرف قرار گرفته که اثرات دارویی بسیاری از این گیاهان و ترکیبات موثره آنها در مطالعات علمی حال حاضر مورد ارزیابی قرار گرفته است.
وی اظهار کرد: در طب سنتی هند (آیورودا) رژیمغذایی و سبکزندگی دو عامل اساسی ریزش مو عنوان شده و در همین طب استفاده از روغن حاصل از برگهای گیاه بهیرنگراج (Bhringraj) برای بهبود سیکل رویش موی سر و جلوگیری از ریزش مو توصیه شده است.
فرزایی افزود: همچنین در این طب گیاه "سس" یا "افتیمون" از جمله دیگر گیاهانی است که جهت تقویت رشد مو و بخصوص جلوگیری ریزش موها با الگوی مردانه اثربخشی دارد.
وی تصریح کرد: در طب سنتی کشور هند همچنین روغن حاصل از میوههای هندوانه ابوجهل (حنظل) نیز باعث بهبود سیکل رشد مو شده و در ایجاد فولیکولهای جدید در قسمتهای دچار ریزش مو اثر مثبت دارد.
فرزایی اظهار کرد: عصاره دانه درخت "ساج" نیز در طب سنتی هند به منظور تسریع رویش مو و همچنین تقویت فولیکولهای مو اثرات بسیار چشمگیری دارد و میوههای گیاه شیکاکی (Shikakai) هم از جمله داروهای طبیعی است که عصاره آن در کشور هند به منظور تقویت رشد مو و جلوگیری از ریزش مو مصرف طولانی داشته است.
این متخصص داروسازی سنتی به استفاده از گیاهان دارویی مختلفی به منظور بهبود رشد و تقویت مو و همچنین کمک به رویش مو در طب سنتی ایران اشاره کرد و افزود: بسیاری از این گیاهان موثر و بدون عوارض فرآوردههای شیمیایی است که از جمله آن میتوان به برگهای گیاه حنا اشاره کرد.
وی تصریح کرد: در طب سنتی ایرانی برگهای این گیاه را خرد کرده و به صورت عصاره آبی به سطح موها مالیده و ماساژ داده میشود و این کار باعث تقویت فولیکول مو شده و همچینین میتواند به رویش موهای جدید کمک کند.
فرزایی، گزنه را از دیگر گیاهان دارویی موثر در بهبود سیکل رشد مو و جلوگیری از ریزش مو در طب سنتی ایران عنوان کرد و افزود: اندام هوایی این گیاه پس از تهیه آسیاب شده و عصارهگیری روی آن انجام میشود و به صورت موضعی در درمان ریزش مو مصرف میشود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر شامپو و فرآوردههای بهداشتی متعددی در بازار دارویی کشورهای اروپایی و امریکایی و همچنین ایران از این گیاه وجود دارد.
این متخصص داروسازی سنتی همچنین گیاه "مورد" را یکی از گیاهان موثر و شاخص در بهبود رویش مو و جلوگیری از ریزش مو عنوان کرد و افزود: عصاره این گیاه نیز به صورت موضعی بر روی پوست سر مصرف میشود.
وی خاطرنشان کرد: همچنین روغن کنجد و روغن زیتون نیز از جمله گیاهانی هستند که بر اساس منابع طب سنتی ایران در تقویت رشد مو و درمان ریزش موی سر موثر هستند.
فرزایی افزود: از جمله دیگر گیاهان دارویی که در فرآوردههای بهداشتی و دارویی در کارخانجات دارویی کشورهای اروپایی بصورت لوسیونهای موضعی (با عنوان تونیک موی سر) و همچنین شامپوهای دارویی بهبود ریزش مو مورد استفاده قرار میگیرند میتوان به گیاه رزماری، بابونه، دم اسب و آویشن اشاره کرد.
در میان غذاهایی که روزانه مصرف میکنید غذایی هستند که برای بدن بسیار مفید هستند و چربی سوزهای عالی محسوب میشوند در اینجا به 12 مورد آنها اشارهای خواهیم داشت.
لیست غذاهایی که به عنوان چربی سوز عالی محسوب شدهاند از قرار زیر است.
یادتان باشد که هنگام خرید این نوع خوراکیها در سبد خریدتان فراموش نشود.
گریپفروت
ویتامین سی به سوخت و ساز کامل چربیها کمک میکند، غذاهای غنی از ویتامین C انتخاب بسیار خوب برای سوزاندن چربی است.
خوردن نیمی از گریپفروت در صبحانه حدود 30 دقیقه قبل از غذا به شما کمک میکند تا احساس سیری کنید و مانع پرخوری میشود.
فلفل سیاه
پیپرین، ماده مهم در فلفل سیاه است که نشانههایی از کاهش تشکیل سلولهای چربی در بدن شما را دارد. فلفل سیاه همچنین به افزایش سوخت و ساز بدن کمک میکند.
دارچین
دارچین به کاهش دهنده سطح قند خون شناخته است. این ماده به سرکوب کردن اشتها مانند یک هیولا کمک میکند. اضافه کردن دارچین به چای، قهوه و ماست از روشهای سادهای است که بدن شما دریافت میکند.
تخممرغ
خوبی تخممرغ در این است که این ماده در رژیم غذایی کم کالری و حاوی 7 گرم پروتئین که برای بدن بسیار مفید است.
تحقیقات نشان داده است که خوردن تخممرغ برای صبحانه میزان کالری که شما ممکن است بخواهید بعدا در روز مصرف کنید را کاهش میدهد.
اگر چه کلسترول زرده تخممرغ بالا است، اما بسیار مفید است و مصرف آن با اعتدال توصیه میشود.
سیب
میوهها دوستان شما هستند که آنها در از دست دادن وزن مفید هستند؛ آنها مزایای بی شماری دارند.
از فواید سیب این است که برای دندانهای شما بسیار مفید است و قند موجود در آن به دندانها آسیب نمیرساند.
زمانی که سیب را با پوست میل میکنید میزان فیبر موجود در آن و آب به اساس سیری در شما کمک میکند.
چای سبز
چای سبز در مبارزه با چربی بدن بسیار حائز اهمیت است. ترکیبهای موجود در چای سبز، به سرعت متابولیسم بدن شناخته شده است.
اضافه کردن عسل و لیمو به چای سبز نه تنها به سلامتی اضافه میکند، بلکه به طور فوقالعاده منجر به خوشمزه شدن آن میشود.
زغالاخته
این ماده خوشمزه سرشار از فیبر نامحلول و آنتی اکسیدان است که با افزودن در نصف فنجان در چای به اندازه 40 کالری بسیار موثر است. شما میتوانید با افزودن آن به سالاد آن را میل کنید که در امر کاهش چربیها بسیار معجزه میکند.
بادام
با اینکه آجیل به طور کلی در از دست دادن چربی بدن کمک میکند، بادام در میان آجیل جزء بهترینها محسوب میشود و حدود 23 عدد بادام در یک وعده غذایی به شما بسیار کمک می کند.
فلفلقرمز
فلفل قرمز به دلیل داشتن ماده کپسایسین که به ماده سرکوب کننده اشتها شناخته شده است، میتواند گزینه مناسبی برای سوزاندن چربیها محسوب شود.
قهوه
محبوبترین نوشیدنی در جهان است و در مطالعات نشان داده شده است که قهوه (عمدتا کافئین) سرعت سوخت و ساز بدن را افزایش میدهد.
قهوه در زمانی که بدون هر افزودنی مانند شکر و خامه مصرف کنید میتواند در امر سوخت و ساز چربیها مفید باشد اما یادتان باشد که مصرف کافئین بیش از حد میتواند اثرات بسیار مضر بر روی بدن داشته باشد.
پس مصرف آن را در حدود یک تا 3 فنجان در روز در نظر بگیرید.
کوینولا
یکی از بزرگترین تصورات غلط در مورد کربوهیدرات است که شما باعث افزایش وزن میشود. اما در واقع این ماده کربوهیدراتی نیست که منجر به افزایش وزن شما شود بلکه حاوی فیبر و پروتئین بالاست که به شما احساس سیری میدهد. بر خلاف سایر غلات، در شاخص قند خون پایین است. این بدان معنی است که با مصرف این نوع کربوهیدارت قند خون شما افزایش پیدا نخواهد کرد.
سبزیجات
اگر شما برای سوخت و ساز چربیها به سبزیجات فکر نمیکنید کاملا در اشتباه هستید. چرا که تغذیه با سبزیجات بسیار شگفتانگیز عمل میکند.
توصیه میشود که روزانه حداقل 2 تا 3 فنجان سبزیجات در روز بخورید.
افرادی که از خوردن سبزیجات امتناع میورزند بهتر است که آن با انواع سوپ مخلوط کنند و میل کنند (منظور از مخلوط کردن خود سبزی است نه آب آن).
قهوه سبز معجزه میکند؟ ******************* اخیرا مصرف قهوه سبز برای کمک به کاهش وزن مرسوم و شناخته شده است. به نقل از ایسنا، دکتر «شایما ظهیر»، متخصص تغذیه در مورد قهوه سبز و تاثیرات آن بر بدن میگوید: قهوه سبز، دانه قهوه پیش از بو دادن آن است. مهمترین نوع قهوه سبز که حاوی اسید کلروژنیک است برای کاهش وزن مورد استفاده قرار میگیرد. از آنجا که پروسه بو دادن از مقدار این اسید موجود در دانههای قهوه تا 70 درصد میکاهد، بنابراین قهوه سبز بیش از قهوه معمولی و بو داده، حاوی این اسید است.
امروزه تصور میشود که این اسید در قهوه سبز برای مقابله با بیماری قلبی، دیابت، چاقی و برخی امراض دیگر مفید است اما در مورد عوارض جانبی مصرف مداوم این نوع قهوه و افزایش مقدار اسید کلروژنیک در بدن، مطالعات کافی صورت نگرفته و متخصصان سلامت در این زمینه به نتیجه قطعی نرسیدهاند.
گروهی از متخصصان تغذیه معتقدند قهوه سبز را میتوان به شکل قرص و نیم ساعت پیش از وعده غذایی یا به شکل قهوه آماده مصرف کرد که البته داروهای حاوی قهوه سبز برای کاهش وزن موثرترند. همچنین از فوائد مصرف قهوه سبز میتوان به وجود اسید کلروژنیک در آن به منظور کنترل قندخون به هنگام خوردن کربوهیدراتها اشاره کرد.
این متخصصان میگویند: علاوه بر کاهش وزن، قهوه سبز همچنین به خاطر خواص آنتیاکسیدانی که دارد میتواند به پیشگیری از بیماریها کمک کند. مطالعه انجام شده در سال 2012 حاکی از مفید بودن قهوه سبز برای بیماران دیابتی است.
با وجود این، پزشکان هنوز در مورد عوارض احتمالی این ماده خوراکی برای بدن تردید دارند و به افراد توصیه میکنند که پیش از اقدام به مصرف قهوه سبز با پزشک خود مشورت کنند. همچنین این توصیه بیشتر برای بیماران دیابتی است چرا که این ماده به پایین آمدن قندخون میانجامد. بنابراین به هنگام مصرف آن باید میزان دریافت دارو یا انسولین تغییر کند. همچنین مبتلایان به فشارخون یا بیماریهای قلبی باید به میزان فشارخون خود بیشتر توجه کنند چرا که قهوه سبز حاوی درصدی از کافئین بوده و ممکن است روی فشارخون تاثیر بگذارد.
به گزارش ایسنا به نقل از گلف نیوز، علاوه بر این مصرف قهوه سبز به افراد مبتلا به اختلالهای گوارشی نظیر سندرم روده تحریکپذیر (آیبیاس) توصیه نمیشود زیرا میتواند موجب تشدید بیماریشان شود. زنان باردار و شیرده نیز باید از مصرف آن خودداری کنند.
با این همه فراموش نکنید که هرگز هیچ قرص جادویی برای کاهش وزن وجود ندارد که به شما کمک کند بدون اصلاح تغذیه و الگوی زندگی خود به سرعت وزن کم کنید بلکه برای رسیدن به وزن ایدهآل دنبال کردن یک رژیم غذایی مناسب، تحرک کافی و اصلاح الگوی زندگی در کنار استفاده از مکملهای سالم با مشورت پزشک ضروری است.
اين در حالي است كه تاثير آناناس در مورد افزايش كارايي سيستم ايمني بدن از ديرباز شناخته شده بود و پزشكان همواره توصيه ميكنند كه بيماران پس از عملهاي جراحي يا دچار شدن به بيماريهاي عفوني آناناس مصرف كنند.
خواصخوراکيها- در حالي كه روز به روز تعداد ميوههايي كه خاصيت ضد سرطاني دارند، افزايش مييابد، دانشمندان آناناس را نيز جزء ميوههاي ضد سرطان طبقهبندي كردهاند.
اين در حالي است كه تاثير آناناس در مورد افزايش كارايي سيستم ايمني بدن از ديرباز شناخته شده بود و پزشكان همواره توصيه ميكنند كه بيماران پس از عملهاي جراحي يا دچار شدن به بيماريهاي عفوني آناناس مصرف كنند.
دانشمندان ميگويند در آناناس نوعي ماده وجود دارد كه عملكرد پروتئيني را كه در 30 درصد سرطانها دخيل است، متوقف كرده و قادر است سيستم ايمنى بدن را براى هدف قرار دادن و نابود ساختن سلول هاى سرطانى تحريك كند.
اين خاصيت آناناس به ويژه در مورد سرطان سينه، ريه، روده بزرگ، تخمدان و سرطان پوست به اثبات رسيده است. گفتني است آناناس حاوي کربوهيدرات ، پروتئين ، چربي و آب است .
همچنين کلسيم، فسفر، آهن، منيزيم، پتاسيم، سديم و منگنز از ديگر املاح و مواد معدني تشكيل دهنده آناناس به شمار ميآيند. آناناس منبع غني از ويتامين C بوده و حاوي ويتامين A و B1 و B2 است.